Houten vloeren

Waarom Quality Parket?

Quality Parket is gespecialiseerd in alle soorten houten vloeren en parket. We leveren en leggen de volgende soorten houten vloeren:

Vakmanschap, een goed advies, service en een jarenlange ervaring met hout staan garant voor een kwaliteitsvloer die goed geleverd en gelegd wordt. Bovendien kopen wij rechtstreeks bij de fabriek, dus heeft u de zekerheid dat u bij ons niet teveel betaalt. Wij leveren en leggen houten vloeren en parket door heel Friesland, Groningen en Drenthe daarnaast bent u ook voor het schuren van uw bestaande houten vloer bij ons op het juiste adres. Wij hebben sinds begin 2014 naast onze gewone showroom ook een webshop waar u de kleuren van de vloeren van Dennebos Flooring kunt zien. Klik hier voor een bezoekje aan onze webshop.

Bij aanvraag van een offerte via de mail krijgt u binnen een dag een offerte in uw mailbox. U kunt via ons contactformulier een vrijblijvende offerte aanvragen. Dit kost u niets, maar kan u wel een besparing opleveren!

Wat is het verschil tussen de verschillende soorten houten vloeren?Eiken houten vloer in conferentiecentrum Nieuw Allardsoog Bakkeveen

Een plankenvloer, duoplank of twinplank bestaat uit een drager van berken multiplex met daarop een laag van 3, 4 of 5,5 mm hout naar keuze. Deze vloer is de vervanger van de massieve vloeren. De voordelen van deze plankenvloeren ten opzichte van de massieve planken worden beschreven onder het tabblad plankenvloeren. Hier vindt u ook foto's van door ons afgeleverde houten vloeren.

Een tapis vloer is een vloer waaruit het echte ambacht van de vloerenlegger moet blijken. De vloer wordt in de te leggen ruimte op maat gemaakt. Door spaanplaat te leggen en daar bovenop een laag hout te spijkeren en lijmen. De tapis vloeren ziet u vaak in patronen op de vloer liggen. Bekendste is de visgraat vloer, maar ook blokmotief en Hongaarse punt kunnen we zonder problemen voor u leggen. Deze legmethode wordt nader beschreven onder het tabblad tapis vloeren.

Het lamelparket kennen we allemaal van de vroegere parketvloeren. Meestal werd dit in een beuken of esdoorn kleur gelegd. Lamelparket bestaat uit een drielaags systeem van vuren latten met aan de ene zijde een laag vuren en de ander zijde een zichtzijde met de gewenste houtkleur. De lamelvloeren worden meestal zwevend gelegd. Meer hierover onder het tabblad lamel parket.

Wat moet ik nu kiezen voor vloer?

Als u op zoek bent naar een vloer moet u ten eerste kijken welke ondervloer u heeft. Heeft u een betonnen vloer met daaronder vloerverwarming, dan moet uw vloer anders gelegd worden dan wanneer u een houten vloer heeft. Op vloerverwarming kunnen we twee soorten vloeren leggen namelijk de Cattle vloeren van Dennebos en tapis vloeren. Voor beide geldt een speciale manier van verwerking.

Heeft u geen vloerverwarming, maar wel beton? Dan kunt u ook kiezen wat u wilt want dan kunnen we uw vloer vast verlijmen of zwevend op een ondervloer leggen. Het vast verlijmen van een vloer kan soms wel betekenen dat we uw vloer moeten egaliseren, dit wordt altijd ter plekke door ons beoordeeld. Aan de hand van uw budget kunnen we dan tot een voor u goede keuze komen.

Heeft u een houten ondervloer? Ook dan kunt u met de juiste voorzorgsmaatregelen alle vloeren kiezen die u wilt. Afhankelijk van de vlakheid van de ondervloer kunnen we kiezen om deze van tevoren te egaliseren met plaatmateriaal.

Maakt het dan nog uit wat voor houtsoort ik kies?.

Houten vloer maple OosterwoldeIn principe niet, maar sommige houtsoorten zijn minder geschikt voor verwerking op vloerverwarming. Daarnaast zijn er ook soms situatie waarin een bepaalde houtsoort minder geschikt is. Dit kunnen we u in een persoonlijk gesprek altijd uitleggen.

Een houten vloer is een natuurproduct, dat een heel eigen natuurlijke structuur heeft. Elke plank is anders, elke soort is anders, met zijn eigen tekening en kleur. Onze uitgebreide collectie houten vloeren en parket past overal in elk soort interieur, modern of klassiek, in een appartement of in een verbouwde boerderij.

Een houten vloer is een duurzame investering.

Een houten vloer gaat lang mee, zelfs tientallen jaren lang. Dit maakt een op het eerste gezicht "hoge investering" echter tot (op termijn) de goedkoopste vloerbedekking die er is. Het allerbeste is wel dat een houten vloer in de loop der jaren steeds mooier wordt. Natuurlijk is het wel belangrijk dat de bovenlaag van olie, was of lak op houten vloeren regelmatig onderhouden wordt. Maar dit is gelukkig vrij simpel. Kies in het submenu uw vloertype uit, en vind daar meer informatie.

 

U vindt onze vloeren in friesland, groningen, drenthe, assen, drachten, oosterwolde, heerenveen, leeuwarden, roden, haren, beetsterzwaag en op vele andere plaatsen

 


Kastenwanden op maat!
Houten vloeren van de beste kwaliteit
Alleen kwaliteits Laminaat!