Tapis vloeren

Traditioneel parket (tapis) is het raspaard onder de parketvloeren en heeft alle methoden van parketleggen overleefd, een traditie die terug gaat naar de tijd van de Franse koning Lodewijk XIV. Zijn vloer ligt er tot de dag van vandaag prachtig bij. Overigens, het leggen van een tapisvloer is nog steeds een ambachtelijk handwerk dat uitsluitend wordt beheerst door ervaren parketteurs.

Een tapis vloer bestaat uit massief parket en is leverbaar in dikten van meestal 6 of 9 mm. Tapisvloeren worden gekenmerkt door haar sfeervolle, natuurlijke uitstraling en door de ruime keuze uit verschillende houtsoorten en legpatronen. De mogelijkheid tot maatwerk maakt de keuze van parket een kwestie van persoonlijke smaak, zowel modern en klassiek. Daarnaast zijn praktische eigenschappen als gebruiksgemak, een door andere vloerbedekking niet te evenaren levensduur en hoge isolatiewaarde karakteristiek voor deze massieve parketvloeren.

Jarenlange ervaring met tapis vloeren

Al meer dan 25 jaar leggen en verzorgen wij de meest uiteenlopende soorten tapisvloeren. Door onze goede naam hierin ziet u onze vloeren vaak terug in Groningen, Friesland en Drenthe. Wij maken hiervoor gebruik van onze eigen leggers die veel ervaring hebben met het maken van patroonvloeren. Wij leggen alle soorten patronen zoals u ziet op de foto's. U kunt kiezen voor een visgraat tapis of een Hongaarse punt, maar ook een cassettevloer behoort tot de mogelijkheden. Meestal ziet u patroonvloeren in oude woningen in de binnenstad van Leeuwarden, Heerenveen of Drachten, maar een mooie brede visgraat misstaat ook niet in een moderne uitvoering in een nieuwbouwhuis.

Onderstaand treft u een aantal van onze tapis vloeren:


 

 


Kastenwanden op maat!
Houten vloeren van de beste kwaliteit
Alleen kwaliteits Laminaat!