Mooie vloeren uitzoeken doe je bij quality parket

Planken vloeren

Door hun nostalgische uiterlijk zijn plankenvloeren enorm populair. Reeds in de 16e eeuw kwam men vloerdelen regelmatig tegen. Dit waren meestal vloeren, gemaakt van “zachtere” naaldhoutsoorten zoals vuren en grenen. Omdat men tegenwoordig beschikt over modernere gereedschappen kiest men vandaag de dag meestal voor parket in het hardere eiken of zelfs voor de nog hardere tropische hardhoutsoorten. In ons assortiment voeren wij verschillende houtsoorten en verschillende bewerkingen, bij een bezoek aan onze showroom kunnen wij u een idee geven van de mogelijkheden. Wilt u van tevoren een weten wat u ongeveer kwijt bent aan uw houten vloer dan kunt u via ons contactformulier een vrijblijvende offerte opvragen.

 

Duoplank Dennebos Flooring

Doordat massieve vloerdelen erg gevoelig zijn voor wisselingen in luchtvochtigheid, leveren we bijna alleen nog maar half massieve vloeren, ook wel duoplank, waarbij een toplaag van de gewenste houtsoort verlijmd wordt op een onderlaag van berkentriplex. Door dit verlijmingsproces wordt de werking van de houten vloer tegengegaan, waardoor een stabielere plank ontstaat. Onze leverancier Dennebos Flooring uit Raalte heeft dit proces geperfectioneerd en levert al zijn vloeren onder het FSC keurmerk. U bent hierdoor gegarandeerd dat uw vloer niet een aanslag op ons milieu is. Daarnaast maken zij in hun productie gebruik van mensen die ze hebben overgenomen uit een stop gezette sociale werkplaats van de lokale overheid. Dennebos Flooring is erg bezig met maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Planken vloeren 

Waarom zou u uw vloeren bij Quality Parket kopen?

  • Eigen leggers
  • Gedegen advies
  • Gegarandeerde kwaliteit
  • Scherpe prijs
  • Dichtbij
Uw vloer is ons visite kaartje, dus wij willen dat uw vloer er perfect bij ligt. Als u dus zelf wilt leggen krijgt u een spoed cursus vloer leggen en het telefoonnummer van de legger voor als u er niet uitkomt op een tijdstip dat de showroom gesloten is.

Andere vloeren bekijken?

Wat is het verschil tussen de verschillende soorten houten vloeren?

Plankenvloer
Een plankenvloer, duoplank of twinplank bestaat uit een drager van berken multiplex met daarop een laag van 3, 4 of 5,5 mm hout naar keuze. Deze vloer is de vervanger van de massieve vloeren. De voordelen van deze plankenvloeren ten opzichte van de massieve planken worden beschreven onder het tabblad duoplank vloeren. Hier vindt u ook foto’s van door ons afgeleverde houten vloeren.

Tapis Vloer
Een tapis vloer is een vloer waaruit het echte ambacht van de vloerenlegger moet blijken. De vloer wordt in de te leggen ruimte op maat gemaakt. Door spaanplaat te leggen en daar bovenop een laag hout te spijkeren en lijmen. De tapis vloeren ziet u vaak in patronen op de vloer liggen. Bekendste is de visgraat vloer, maar ook blokmotief en Hongaarse punt kunnen we zonder problemen voor u leggen. Deze legmethode wordt nader beschreven onder het tabblad tapis vloeren.

Lamelparket
Het lamelparket kennen we allemaal van de vroegere parketvloeren. Meestal werd dit in een beuken of esdoorn kleur gelegd. Lamelparket bestaat uit een drielaags systeem van vuren latten met aan de ene zijde een laag vuren en de ander zijde een zichtzijde met de gewenste houtkleur. De lamelvloeren worden meestal zwevend gelegd. Meer hierover onder het tabblad lamel parket.

Wat moet ik nu kiezen voor vloer?

Als u op zoek bent naar een vloer moet u ten eerste kijken welke ondervloer u heeft. Heeft u een betonnen vloer met daaronder vloerverwarming, dan moet uw vloer anders gelegd worden dan wanneer u een houten vloer heeft. Op vloerverwarming kunnen we twee soorten vloeren leggen namelijk de Cattle vloeren van Dennebos en tapis vloeren. Voor beide geldt een speciale manier van verwerking.

Heeft u geen vloerverwarming, maar wel beton? Dan kunt u ook kiezen wat u wilt want dan kunnen we uw vloer vast verlijmen of zwevend op een ondervloer leggen. Het vast verlijmen van een vloer kan soms wel betekenen dat we uw vloer moeten egaliseren, dit wordt altijd ter plekke door ons beoordeeld. Aan de hand van uw budget kunnen we dan tot een voor u goede keuze komen.

Heeft u een houten ondervloer? Ook dan kunt u met de juiste voorzorgsmaatregelen alle vloeren kiezen die u wilt. Afhankelijk van de vlakheid van de ondervloer kunnen we kiezen om deze van tevoren te egaliseren met plaatmateriaal.

Maakt het dan nog uit wat voor houtsoort ik kies?.

In principe niet, maar sommige houtsoorten zijn minder geschikt voor verwerking op vloerverwarming. Daarnaast zijn er ook soms situatie waarin een bepaalde houtsoort minder geschikt is. Dit kunnen we u in een persoonlijk gesprek altijd uitleggen.