De mooiste en beste vloeren van Drenthe

worden door u uitgezocht en gelegd

door de vakman van Quality Parket

De mooiste vloeren worden

door u uitgezocht en gelegd

door de vakman van Quality Parket

Door hun nostalgische uiterlijk zijn plankenvloeren enorm populair. In ons assortiment voeren wij verschillende houtsoorten en verschillende bewerkingen.

Rene Dam | Quality Parket

Houten vloeren Drenthe

Woont u in Drenthe en bent u op zoek naar een houten vloer. Kijk dan eens bij Quality Parket in Donkerbroek en laat u verrassen. Wij leveren alleen houten vloeren van de hoogste kwaliteit en levering en leggen in Drenthe is geen probleem! Vindt u de afstand te groot, dan kunt u er ook voor kiezen om uw houten vloer waar dan ook in Drenthe thuis uit te zoeken. Wij komen dan geheel vrijblijvend bij u langs met showborden van houten vloeren waar u ook woont in Drenthe! U kunt via ons contactformulier vrijblijvend een offerte opvragen

Soorten houten vloeren

Er zijn vele houtsoorten, maar niet alle houtsoorten zijn geschikt om houten vloeren van te maken. Wij voeren een breed segment houten vloeren. U vindt bij ons dus niet alleen de standaard houten vloeren, maar ook FSC gekeurde tropische houtsoorten. Ook in eiken vindt u bij ons zeer speciale bewerkingen die u niet veel zult tegenkomen. Dit zorgt ervoor dat uw vloer, uw unieke houten vloer in Drenthe wordt. Alle bewerkingen van de houten vloeren zorgen voor een eigen uitstraling van uw houten vloer. Om alvast een impressie te krijgen kunt u op de site zien welke houten vloeren wij zoal in Drenthe en omstreken gelegd.

Quality Parket is gespecialiseerd in alle soorten houten vloeren en parket.

We leveren en leggen de volgende soorten houten vloeren: Maak uw keuze hieronder:

Houten vloeren:

Tapis vloeren

Een tapis vloer bestaat uit massief parket en is leverbaar in dikten van meestal 6 of 9 mm. Tapisvloeren worden… Lees verder…

Lamel vloeren

Lamelparket is een speciaal ontwikkelde vloer welke zwevend (verhuisbaar) is te plaatsen. Dit parket is... Lees verder…

Duoplank vloeren

In ons assortiment voeren wij verschillende houtsoorten en verschillende bewerkingen, bij een bezoek aan onze... Lees verder…

Vloeren schuren

Het onderhoud van uw houten vloer is het belangrijkste om uw houten vloer in topconditie te houden. Lees verder…

Wat is het verschil tussen de verschillende houten vloeren?

Een plankenvloer, duoplank of twinplank bestaat uit een drager van berken multiplex met daarop een laag van 3, 4 of 5,5 mm hout naar keuze. Deze vloer is de vervanger van de massieve vloeren. De voordelen van deze plankenvloeren ten opzichte van de massieve planken worden beschreven onder het tabblad plankenvloeren. Hier vindt u ook foto’s van door ons afgeleverde houten vloeren.

Een tapis vloer is een vloer waaruit het echte ambacht van de vloerenlegger moet blijken. De vloer wordt in de te leggen ruimte op maat gemaakt. Door spaanplaat te leggen en daar bovenop een laag hout te spijkeren en lijmen. De tapis vloeren ziet u vaak in patronen op de vloer liggen. Bekendste is de visgraat vloer, maar ook blokmotief en Hongaarse punt kunnen we zonder problemen voor u leggen. Deze legmethode wordt nader beschreven onder het tabblad tapis vloeren.

Het lamelparket kennen we allemaal van de vroegere parketvloeren. Meestal werd dit in een beuken of esdoorn kleur gelegd. Lamelparket bestaat uit een drielaags systeem van vuren latten met aan de ene zijde een laag vuren en de ander zijde een zichtzijde met de gewenste houtkleur. De lamelvloeren worden meestal zwevend gelegd. Meer hierover onder het tabblad lamel parket.

Wat moet ik nu kiezen voor vloer?

Als u op zoek bent naar een vloer moet u ten eerste kijken welke ondervloer u heeft. Heeft u een betonnen vloer met daaronder vloerverwarming, dan moet uw vloer anders gelegd worden dan wanneer u een houten vloer heeft. Op vloerverwarming kunnen we twee soorten vloeren leggen namelijk de Cattle vloeren van Dennebos en tapis vloeren. Voor beide geldt een speciale manier van verwerking.

Heeft u geen vloerverwarming, maar wel beton? Dan kunt u ook kiezen wat u wilt want dan kunnen we uw vloer vast verlijmen of zwevend op een ondervloer leggen. Het vast verlijmen van een vloer kan soms wel betekenen dat we uw vloer moeten egaliseren, dit wordt altijd ter plekke door ons beoordeeld. Aan de hand van uw budget kunnen we dan tot een voor u goede keuze komen.

Heeft u een houten ondervloer? Ook dan kunt u met de juiste voorzorgsmaatregelen alle vloeren kiezen die u wilt. Afhankelijk van de vlakheid van de ondervloer kunnen we kiezen om deze van tevoren te egaliseren met plaatmateriaal.

Maakt het dan nog uit wat voor houtsoort ik kies?

In principe niet, maar sommige houtsoorten zijn minder geschikt voor verwerking op vloerverwarming. Daarnaast zijn er ook soms situatie waarin een bepaalde houtsoort minder geschikt is. Dit kunnen we u in een persoonlijk gesprek altijd uitleggen.

Quality Parket
  Oude Tramweg 15
  8435 MA Donkerbroek
  Nederland
  info@qualityparket.nl
  T: +31 (0) 516-491345
  R: +31 (0) 06-28641688

Volg ons op social media