De mooiste vloeren worden

door u uitgezocht en gelegd

door de vakman van Quality Parket

Vloeren voor de slaapkamer

of de hele bovenverdieping.

U heeft ruime keuze in kleuren

en design bij Quality Parket

In onze showroom kunt u alle vloeren bekijken. Van massief hout, tapis, laminaat tot pvc vloeren. U wordt op een vakkundige wijze geholpen om tot een keuze te komen. Quality Parket kan voor elk budget een passende oplossing zoeken.

Rene Dam | Quality Parket

Quality Parket is gespecialiseerd in alle soorten houten vloeren, parket, laminaat en PVC.

Houten vloeren:

Tapis vloeren

Een tapis vloer bestaat uit massief parket en is leverbaar in dikten van meestal 6 of 9 mm. Tapisvloeren worden… Lees verder…

Lamel vloeren

Lamelparket is een speciaal ontwikkelde vloer welke zwevend (verhuisbaar) is te plaatsen. Dit parket is... Lees verder…

Duoplank vloeren

In ons assortiment voeren wij verschillende houtsoorten en verschillende bewerkingen, bij een bezoek aan onze... Lees verder…

Vloeren schuren

Het onderhoud van uw houten vloer is het belangrijkste om uw houten vloer in topconditie te houden. Lees verder…

Laminaat vloeren:

Quick Step laminaat

Met de ruime keuze aan laminaatvloer-ontwerpen van Quick-Step’ kun je een echt bijzondere woning... Lees verder…

Hoomline laminaat

De in Europa geproduceerde Hoomline laminaatcollectie bestaat uit diverse collecties, allen voorzien... Lees verder…

Vitality Laminaat

De producten van Vitality kenmerken zich door perfecte kwaliteit en sfeervolle dessins. Lees verder…

PVC vloeren:

Viva Floors PVC

Vivafloors levert hoogwaardige PVC vloeren en PVC vloerbedekking en heeft haar collectie volledig... Lees verder…

Quick Step PVC

Welkom in de wereld van Quick-Step PVC vloeren. Bij Quick Step vind je zeker een vloer die perfect bij jouw… Lees verder…

Belakos pvc vloeren nu ook bij quality parket in Donkerbroek

Belakos PVC

Pvc vloeren zijn niet meer weg te denken uit de huizen en projecten van nu. De collectie van Belakos… Lees verder…

Eigen merk PVC

De PVC vloer blinkt uit in een ongekende duurzaamheid, een ruim aanbod aan kleuren en patronen... Lees verder…

Verschillende vloeren uitgezocht bij Quality Parket in Friesland, Groningen of Drenthe.

Vakmanschap, een goed advies, service en een jarenlange ervaring met hout staan garant voor een kwaliteitsvloer die goed geleverd en gelegd wordt. Bovendien kopen wij rechtstreeks bij de fabriek, dus heeft u de zekerheid dat u bij ons niet teveel betaalt. Wij leveren en leggen houten vloeren, laminaat vloeren, parket en PVC vloeren door heel Friesland, Groningen en Drenthe daarnaast bent u ook voor het schuren van uw bestaande houten vloer bij ons op het juiste adres.

Bij aanvraag van een offerte via de mail krijgt u binnen een dag een offerte in uw mailbox. Dit kost u niets, maar kan u wel een besparing opleveren!

Wat is het verschil tussen de verschillende soorten houten vloeren?

Een plankenvloer, duoplank of twinplank bestaat uit een drager van berken multiplex met daarop een laag van 3, 4 of 5,5 mm hout naar keuze. Deze vloer is de vervanger van de massieve vloeren. De voordelen van deze plankenvloeren ten opzichte van de massieve planken worden beschreven onder het tabblad plankenvloeren. Hier vindt u ook foto’s van door ons afgeleverde houten vloeren.

Een tapis vloer is een vloer waaruit het echte ambacht van de vloerenlegger moet blijken. De vloer wordt in de te leggen ruimte op maat gemaakt. Door spaanplaat te leggen en daar bovenop een laag hout te spijkeren en lijmen. De tapis vloeren ziet u vaak in patronen op de vloer liggen. Bekendste is de visgraat vloer, maar ook blokmotief en Hongaarse punt kunnen we zonder problemen voor u leggen. Deze legmethode wordt nader beschreven onder het tabblad tapis vloeren.

Het lamelparket kennen we allemaal van de vroegere parketvloeren. Meestal werd dit in een beuken of esdoorn kleur gelegd. Lamelparket bestaat uit een drielaags systeem van vuren latten met aan de ene zijde een laag vuren en de ander zijde een zichtzijde met de gewenste houtkleur. De lamelvloeren worden meestal zwevend gelegd. Meer hierover onder het tabblad lamel parket.

Wat moet ik nu kiezen voor vloer?

Als u op zoek bent naar een vloer moet u ten eerste kijken welke ondervloer u heeft. Heeft u een betonnen vloer met daaronder vloerverwarming, dan moet uw vloer anders gelegd worden dan wanneer u een houten vloer heeft. Op vloerverwarming kunnen we twee soorten vloeren leggen namelijk de Cattle vloeren van Dennebos en tapis vloeren. Voor beide geldt een speciale manier van verwerking.

Heeft u geen vloerverwarming, maar wel beton? Dan kunt u ook kiezen wat u wilt want dan kunnen we uw vloer vast verlijmen of zwevend op een ondervloer leggen. Het vast verlijmen van een vloer kan soms wel betekenen dat we uw vloer moeten egaliseren, dit wordt altijd ter plekke door ons beoordeeld. Aan de hand van uw budget kunnen we dan tot een voor u goede keuze komen.

Heeft u een houten ondervloer? Ook dan kunt u met de juiste voorzorgsmaatregelen alle vloeren kiezen die u wilt. Afhankelijk van de vlakheid van de ondervloer kunnen we kiezen om deze van tevoren te egaliseren met plaatmateriaal.

Een houten vloer is een duurzame investering.

Een houten vloer gaat lang mee, zelfs tientallen jaren lang. Dit maakt een op het eerste gezicht “hoge investering” echter tot (op termijn) de goedkoopste vloerbedekking die er is. Het allerbeste is wel dat een houten vloer in de loop der jaren steeds mooier wordt. Natuurlijk is het wel belangrijk dat de bovenlaag van olie, was of lak op houten vloeren regelmatig onderhouden wordt. Maar dit is gelukkig vrij simpel. Kies in het submenu uw vloertype uit, en vind daar meer informatie.

U vindt onze vloeren in Friesland, Groningen, Drenthe, Assen, Drachten, Oosterwolde, Heerenveen, Leeuwarden, Roden, Haren, Beetsterzwaag en op vele, vele andere plaatsen.