Mooie vloeren uitzoeken doe je bij quality parket

Eigen merk PVC vloeren

PVC vloeren zijn eens te meer hip en trendy en winnen dan ook steeds meer en meer terrein op traditionele laminaat-, en vinylvloeren. We hebben het dan nog niet gehad over de voordelen van PVC vloeren.

De PVC vloeren van Quality Parket blinken uit in een ongekende duurzaamheid, een ruim aanbod aan kleuren en patronen en een hoge slijtageweerstand… en dit alles tegen een uiterst scherpe prijs.

Keuze uit PVC vloeren
Wij leveren bij Quality Parket meerdere merken PVC vloeren. Naast de traditionele merken als VIVA Floors en Quick Step leveren wij ook onze eigen PVC vloeren. Kom gerust eens bij ons in de showroom langs. Wij laten u alle voordelen en gebruiksgemak van de PVC vloeren zien.

Leggen van PVC vloeren

Wij hebben verschillende manieren van leggen van PVC vloeren. Zo kunnen wij uw PVC vloer voor u verlijmen op de ondervloer. Wij moeten hiervoor wel bijna altijd egaliseren om een goed resultaat te krijgen. U kunt er ook voor kiezen om een stille PVC click vloer van Viva Floors of Quick Step te kiezen. Bij deze vloeren wordt het PVC als een laminaatplank voorzien van een click verbinding, zodat deze makkelijk te leggen is. In deze vorm zijn er twee mogelijkheden te weten de volkern PVC en PVC geplakt op een laminaatdrager.

  Wij hebben een ruime keuze PVC vloeren voorhanden, dus er is altijd een kleur die u mooi vindt.

  Andere vloeren bekijken?

  Wat is het verschil tussen de verschillende soorten houten vloeren?

  Plankenvloer
  Een plankenvloer, duoplank of twinplank bestaat uit een drager van berken multiplex met daarop een laag van 3, 4 of 5,5 mm hout naar keuze. Deze vloer is de vervanger van de massieve vloeren. De voordelen van deze plankenvloeren ten opzichte van de massieve planken worden beschreven onder het tabblad duoplank vloeren. Hier vindt u ook foto’s van door ons afgeleverde houten vloeren.

  Tapis Vloer
  Een tapis vloer is een vloer waaruit het echte ambacht van de vloerenlegger moet blijken. De vloer wordt in de te leggen ruimte op maat gemaakt. Door spaanplaat te leggen en daar bovenop een laag hout te spijkeren en lijmen. De tapis vloeren ziet u vaak in patronen op de vloer liggen. Bekendste is de visgraat vloer, maar ook blokmotief en Hongaarse punt kunnen we zonder problemen voor u leggen. Deze legmethode wordt nader beschreven onder het tabblad tapis vloeren.

  Lamelparket
  Het lamelparket kennen we allemaal van de vroegere parketvloeren. Meestal werd dit in een beuken of esdoorn kleur gelegd. Lamelparket bestaat uit een drielaags systeem van vuren latten met aan de ene zijde een laag vuren en de ander zijde een zichtzijde met de gewenste houtkleur. De lamelvloeren worden meestal zwevend gelegd. Meer hierover onder het tabblad lamel parket.

  Wat moet ik nu kiezen voor vloer?

  Als u op zoek bent naar een vloer moet u ten eerste kijken welke ondervloer u heeft. Heeft u een betonnen vloer met daaronder vloerverwarming, dan moet uw vloer anders gelegd worden dan wanneer u een houten vloer heeft. Op vloerverwarming kunnen we twee soorten vloeren leggen namelijk de Cattle vloeren van Dennebos en tapis vloeren. Voor beide geldt een speciale manier van verwerking.

  Heeft u geen vloerverwarming, maar wel beton? Dan kunt u ook kiezen wat u wilt want dan kunnen we uw vloer vast verlijmen of zwevend op een ondervloer leggen. Het vast verlijmen van een vloer kan soms wel betekenen dat we uw vloer moeten egaliseren, dit wordt altijd ter plekke door ons beoordeeld. Aan de hand van uw budget kunnen we dan tot een voor u goede keuze komen.

  Heeft u een houten ondervloer? Ook dan kunt u met de juiste voorzorgsmaatregelen alle vloeren kiezen die u wilt. Afhankelijk van de vlakheid van de ondervloer kunnen we kiezen om deze van tevoren te egaliseren met plaatmateriaal.

  Maakt het dan nog uit wat voor houtsoort ik kies?.

  In principe niet, maar sommige houtsoorten zijn minder geschikt voor verwerking op vloerverwarming. Daarnaast zijn er ook soms situatie waarin een bepaalde houtsoort minder geschikt is. Dit kunnen we u in een persoonlijk gesprek altijd uitleggen.