Mooie vloeren uitzoeken doe je bij quality parket

Lamel vloeren 

Lamelparket is een speciaal ontwikkelde vloer welke zwevend (verhuisbaar) is te plaatsen. Dit parket is opgebouwd uit drie lagen; een toplaag met 4 mm hardhout met daaronder een 2e en 3e laag. Het totaal is een ‘sandwich’ constructie. De verschillende lagen staan haaks op elkaar en zijn onder hoge druk onderling verlijmd, waardoor een zeer stabiele vloer ontstaat. Van parket zien we alleen de bovenkant, de toplaag bepaalt dus het aangezicht. Lamelparket kan hierdoor betrekkelijk voordelig zijn, omdat alleen voor de bovenlaag ‘duurder’ hout gebruikt wordt.

Lamelparket is leverbaar met een click-systeem. Hierdoor is deze vloer eenvoudig zelf te plaatsen op elke vlakke en droge ondervloer. Lamelparket is al in de fabriek kant-en-klaar afgewerkt en dus na het plaatsen klaar voor gebruik. Een vochtwerende en geluiddempende onderlaag is noodzakelijk indien de vloer zwevend wordt geplaatst.

Door het zwevend plaatsen van de vloer, kan deze in gebruik enigszins ‘veren’. Lamelparket is leverbaar in een dikte van ca. 15 mm met een toplaag tot 4 mm. Het aanzicht van lamelparket is minder strak dan van traditioneel parket daar laatstgenoemde vloeren pas ná het plaatsen worden geschuurd en afgewerkt.

Voordelen Lamelparket

  • Makkelijk zelf te plaatsen
  • In de meeste gevallen opneembaar (van belang bij huurwoningen)
  • Met goede geluidsisolerende tussenlaag in appartementen toe te passen.
  • Kant en klaar afgewerkt.
  • Snel te plaatsen.

Nadelen Lamelparket

  • Enig loopgeluid
  • Kopse verbindingen zichtbaar bij stroken
  • Kleine kans op doortekening van de tussenlaag

Waarom zou u uw Lamelvloeren

bij Quality Parket kopen?

 

  • Eigen leggers
  • Gedegen advies
  • Gegarandeerde kwaliteit
  • Scherpe prijs
  • Dichtbij
Uw vloer is ons visite kaartje, dus wij willen dat uw vloer er perfect bij ligt. Als u dus zelf wilt leggen krijgt u een spoed cursus laminaat leggen en het telefoonnummer van de legger voor als u er niet uitkomt op een tijdstip dat de showroom gesloten is.

Andere vloeren bekijken?

Wat is het verschil tussen de verschillende soorten houten vloeren?

Plankenvloer
Een plankenvloer, duoplank of twinplank bestaat uit een drager van berken multiplex met daarop een laag van 3, 4 of 5,5 mm hout naar keuze. Deze vloer is de vervanger van de massieve vloeren. De voordelen van deze plankenvloeren ten opzichte van de massieve planken worden beschreven onder het tabblad duoplank vloeren. Hier vindt u ook foto’s van door ons afgeleverde houten vloeren.

Tapis Vloer
Een tapis vloer is een vloer waaruit het echte ambacht van de vloerenlegger moet blijken. De vloer wordt in de te leggen ruimte op maat gemaakt. Door spaanplaat te leggen en daar bovenop een laag hout te spijkeren en lijmen. De tapis vloeren ziet u vaak in patronen op de vloer liggen. Bekendste is de visgraat vloer, maar ook blokmotief en Hongaarse punt kunnen we zonder problemen voor u leggen. Deze legmethode wordt nader beschreven onder het tabblad tapis vloeren.

Lamelparket
Het lamelparket kennen we allemaal van de vroegere parketvloeren. Meestal werd dit in een beuken of esdoorn kleur gelegd. Lamelparket bestaat uit een drielaags systeem van vuren latten met aan de ene zijde een laag vuren en de ander zijde een zichtzijde met de gewenste houtkleur. De lamelvloeren worden meestal zwevend gelegd. Meer hierover onder het tabblad lamel parket.

Wat moet ik nu kiezen voor vloer?

Als u op zoek bent naar een vloer moet u ten eerste kijken welke ondervloer u heeft. Heeft u een betonnen vloer met daaronder vloerverwarming, dan moet uw vloer anders gelegd worden dan wanneer u een houten vloer heeft. Op vloerverwarming kunnen we twee soorten vloeren leggen namelijk de Cattle vloeren van Dennebos en tapis vloeren. Voor beide geldt een speciale manier van verwerking.

Heeft u geen vloerverwarming, maar wel beton? Dan kunt u ook kiezen wat u wilt want dan kunnen we uw vloer vast verlijmen of zwevend op een ondervloer leggen. Het vast verlijmen van een vloer kan soms wel betekenen dat we uw vloer moeten egaliseren, dit wordt altijd ter plekke door ons beoordeeld. Aan de hand van uw budget kunnen we dan tot een voor u goede keuze komen.

Heeft u een houten ondervloer? Ook dan kunt u met de juiste voorzorgsmaatregelen alle vloeren kiezen die u wilt. Afhankelijk van de vlakheid van de ondervloer kunnen we kiezen om deze van tevoren te egaliseren met plaatmateriaal.

Maakt het dan nog uit wat voor houtsoort ik kies?.

In principe niet, maar sommige houtsoorten zijn minder geschikt voor verwerking op vloerverwarming. Daarnaast zijn er ook soms situatie waarin een bepaalde houtsoort minder geschikt is. Dit kunnen we u in een persoonlijk gesprek altijd uitleggen.