Mooie vloeren uitzoeken doe je bij quality parket

Tapis vloeren

Traditioneel parket (tapis) is het raspaard onder de parketvloeren en heeft alle methoden van parketleggen overleefd, een traditie die terug gaat naar de tijd van de Franse koning Lodewijk XIV. Zijn vloer ligt er tot de dag van vandaag prachtig bij. Overigens, het leggen van een tapisvloer is nog steeds een ambachtelijk handwerk dat uitsluitend wordt beheerst door ervaren parketteurs.

Een tapis vloer bestaat uit massief parket en is leverbaar in dikten van meestal 6 of 9 mm. Tapisvloeren worden gekenmerkt door haar sfeervolle, natuurlijke uitstraling en door de ruime keuze uit verschillende houtsoorten en legpatronen. De mogelijkheid tot maatwerk maakt de keuze van parket een kwestie van persoonlijke smaak, zowel modern en klassiek. Daarnaast zijn praktische eigenschappen als gebruiksgemak, een door andere vloerbedekking niet te evenaren levensduur en hoge isolatiewaarde karakteristiek voor deze massieve parketvloeren.

Jarenlange ervaring met tapis vloeren

Al meer dan 25 jaar leggen en verzorgen wij de meest uiteenlopende soorten tapisvloeren. Door onze goede naam hierin ziet u onze vloeren vaak terug in Groningen, Friesland en Drenthe. Wij maken hiervoor gebruik van onze eigen leggers die veel ervaring hebben met het maken van patroonvloeren. Wij leggen alle soorten patronen zoals u ziet op de foto’s. U kunt kiezen voor een visgraat tapis of een Hongaarse punt, maar ook een cassettevloer behoort tot de mogelijkheden. Meestal ziet u patroonvloeren in oude woningen in de binnenstad van Leeuwarden, Heerenveen of Drachten, maar een mooie brede visgraat misstaat ook niet in een moderne uitvoering in een nieuwbouwhuis.

Tapis vloeren 

Waarom zou u uw Tapisvloeren bij Quality Parket kopen?

  • Eigen leggers
  • Gedegen advies
  • Gegarandeerde kwaliteit
  • Scherpe prijs
  • Dichtbij
Uw vloer is ons visite kaartje, dus wij willen dat uw vloer er perfect bij ligt. Als u dus zelf wilt leggen krijgt u een spoed cursus laminaat leggen en het telefoonnummer van de legger voor als u er niet uitkomt op een tijdstip dat de showroom gesloten is.

Andere vloeren bekijken?

Wat is het verschil tussen de verschillende soorten houten vloeren?

Plankenvloer
Een plankenvloer, duoplank of twinplank bestaat uit een drager van berken multiplex met daarop een laag van 3, 4 of 5,5 mm hout naar keuze. Deze vloer is de vervanger van de massieve vloeren. De voordelen van deze plankenvloeren ten opzichte van de massieve planken worden beschreven onder het tabblad duoplank vloeren. Hier vindt u ook foto’s van door ons afgeleverde houten vloeren.

Tapis Vloer
Een tapis vloer is een vloer waaruit het echte ambacht van de vloerenlegger moet blijken. De vloer wordt in de te leggen ruimte op maat gemaakt. Door spaanplaat te leggen en daar bovenop een laag hout te spijkeren en lijmen. De tapis vloeren ziet u vaak in patronen op de vloer liggen. Bekendste is de visgraat vloer, maar ook blokmotief en Hongaarse punt kunnen we zonder problemen voor u leggen. Deze legmethode wordt nader beschreven onder het tabblad tapis vloeren.

Lamelparket
Het lamelparket kennen we allemaal van de vroegere parketvloeren. Meestal werd dit in een beuken of esdoorn kleur gelegd. Lamelparket bestaat uit een drielaags systeem van vuren latten met aan de ene zijde een laag vuren en de ander zijde een zichtzijde met de gewenste houtkleur. De lamelvloeren worden meestal zwevend gelegd. Meer hierover onder het tabblad lamel parket.

Wat moet ik nu kiezen voor vloer?

Als u op zoek bent naar een vloer moet u ten eerste kijken welke ondervloer u heeft. Heeft u een betonnen vloer met daaronder vloerverwarming, dan moet uw vloer anders gelegd worden dan wanneer u een houten vloer heeft. Op vloerverwarming kunnen we twee soorten vloeren leggen namelijk de Cattle vloeren van Dennebos en tapis vloeren. Voor beide geldt een speciale manier van verwerking.

Heeft u geen vloerverwarming, maar wel beton? Dan kunt u ook kiezen wat u wilt want dan kunnen we uw vloer vast verlijmen of zwevend op een ondervloer leggen. Het vast verlijmen van een vloer kan soms wel betekenen dat we uw vloer moeten egaliseren, dit wordt altijd ter plekke door ons beoordeeld. Aan de hand van uw budget kunnen we dan tot een voor u goede keuze komen.

Heeft u een houten ondervloer? Ook dan kunt u met de juiste voorzorgsmaatregelen alle vloeren kiezen die u wilt. Afhankelijk van de vlakheid van de ondervloer kunnen we kiezen om deze van tevoren te egaliseren met plaatmateriaal.

Maakt het dan nog uit wat voor houtsoort ik kies?.

In principe niet, maar sommige houtsoorten zijn minder geschikt voor verwerking op vloerverwarming. Daarnaast zijn er ook soms situatie waarin een bepaalde houtsoort minder geschikt is. Dit kunnen we u in een persoonlijk gesprek altijd uitleggen.